21-10 Bukittinggi
Door: Ron en Ina
Blijf op de hoogte en volg Ron & Ina
25 Oktober 2011 | Indonesië, Batavia
Het ochtend ritueel is weer gedaan en we gaan om half 9 weer op stap. We stoppen eerst bij het platform van de Indonesiese canyon. Een 2 tal vulkanen zijn van deze plaats mooi te zien. We schieten weer een flink aantal plaatjes en Ron staat weer op zijn gemakje te filmen. Je kunt wel zien dat de vulkaan nog actief is want de rookpluimpjes komen uit de schoorsteen. We maken een kleine rondwandeling. Dan gaan we de noodzakelijke bezoeken doen. We rijden op ons gemak naar een dorpje en gaan daar een batik fabriek bezoeken en een houtsnijderij. Onderweg komen we de traditionele wijze van het bewerken van de rijstvelden tegen. Een cobouw met een ploeg erachter. We duiken een padje in om een mooie foto te maken. We steken de weg over om bij iemand te kijken hoe ossenvel tot een soort kroepoek gemaakt wordt. Erg lekker maar erg vet. We gaan via de spoorweg terug naar de bus. Deze spoorweg is nog door de nederlanders gemaakt maar wordt niet meer gebruikt. We komen uit bij een prachtige batak woning met een daarbij behorende rijst schuur. Dit gebouw is net hersteld want is een 2 tal jaar terug afgebrand. Na dit alles is het weer tijd om te lunchen bij een grote visvijver. Er wordt van alles op tafel gezet en wat er niet opgegeten wordt hoe je ook niet op te betalen. Na het eten gaan we bij een koffieboer kijken Hier wordt echt alles nog met de hand gemaakt en we mogen dan ook nog een bakje koffie proeven. Ongezeefd dus veel drap in de koffie. Dan rijden we terug naar Bukittinggi om de klokkentoren te bekijken die door de hollanders gebouwd is. Dan lopen we over een marktje door via een hangbrug om vervolgens de overblijfselen van het oude Nederlands koloniale Fort de Kock te bekijken. Het begint een beetje te spetteren dus gaan we terug naar het hotel. Even lekker opfrissen en rond een uurtje of 8 gaan we weer een hapje doen. De volgende dag moeten we om 8 uur in de bus zitten want het is nog al een stukje rijden.