23-10 Jakarta - Bogor - Bandung
Door: Ron en Ina
Blijf op de hoogte en volg Ron & Ina
25 Oktober 2011 | Indonesië, Bogor
Om half 8 zijn we er weer klaar voor. De bus in voor een rondleiding door Jakarta. Het is zondag dus hebben we pech we mogen het plein niet op dus kunnen we geen foto’s maken. Wel zien we volop activiteit. Judo, karaten, ochtend gymnastiek en ga zo maar door. Zelfs onder begeleiding een grote groep fietsers. Dit is altijd op zondag. Jammer dat we er niet rond kunnen lopen. De eerste stop is bij de oude Sunda Kelapa haven. Vele oude sloepen en alles wordt er nog met het handje of met de eenvoudige middelen verplaatst. Vervolgens gaan we een bezoek brengen aan het stadhuis en op de hoek staat natuurlijk een hollands café Batavia. Op het plein kan je een fiets huren om op het plein rondjes te fietsen. De gekste fietsen kom je tegen. Ook mogen we een kijkje nemen in café Batavia en inderdaad je kunt de hollandse bouwsteil eruit halen. We stappen de bus weer in om een stuk door Jakarta te rijden wat een stad is dat en wat een gebouwen. We rijden door naar Bogor waar we een botanische tuin bezoeken. Vele bomen en planten en hele grote waterlelies. Na een kleine anderhalf uur gaan we naar de bus om vervolgens de lunch te nuttigen. Na de lunch rijden we door naar Bandung. Omdat het zondag is er er vel file is rijden we niet via de pas maar daarvoor in de plaats krijgen we van de week nog diversen mooie tripjes. Nog een flink eind rijden naar Bandung een kleine 5 uur dus halverwege maken we een koffie stop. Rond een uurtje of 7 komen we in het hotel aan. Even opfrissen en we doen een hapje bij Trees. Om half 8 moeten we weer in de bus zitten dus maken we het niet te laat. Na het eten nemen we nog een Bintang in het hotel en gaan vervolgens lekker slapen.